torsdag 11 februari 2010

Rotfrukter med korv



Idag tog det en evighet innan maten var klar. På grund av platsbrist i mitt kök, är kanske snarare en blandning mellan kokvrå och kök, har jag en mikro med varmluftsugn. Denna ondsinta varmluftsfunktion har bråkat med mig på sistone och vill inte hålla temperaturen ordentligt. Vilket är väldigt irriterande, för lite rotfrukter i ugn ska inte ta över en timme i 200 grader! Mikron kanske bara är inne i en slags trotsålder, men sån tur tror jag inte jag har...

Om man har en mer samarbetsvillig ugn, kan man göra så här:

Blandade rotfrukter
Korvar med styrka efter smak

Skär upp rotfrukterna och lägg dem på en oljad plåt samt strö på salt och peppar. Sätt in i ugnen på 200 grader. Korvarna som jag använde var kryddade med senapsfrön. Jag köpt dem för drygt en vecka sen på Distingsmarknaden här i Uppsala, enligt mig kunde det dock varit lite mer drag i dem. Korvarna skars i slantar och slängdes på rotfrukterna när en stund återstod.

Jag serverade med keso blandat med ajvar relish samt en variant på coleslow som var långt ifrån den normala. Min bestod av riven morot och röd- och vitkål blandat med en skvätt yoghurt, fransk senap, lite persilja, salt och peppar. Tyckte att båda dessa passade bra till var och en på sitt sätt. Båda innehöll mina kära Lactobacillusar så där blir det dött lopp.

Dagens lärdom för mig: Kålroten - även kallad nordens apelsin på grund av sin hög c-vitaminhalt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar